Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás pite recept

Szilvás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 300 g liszt
    • 125 g vaj vagy zsír
    • 1 kk sütőpor
    • csipet só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15-20 dkg cukor
    • 1-2 ek tejföl

    Töltelék:

    • 1,3 kg kimagozott felkockázott szilva
    • kevés cukor (szilva édességétől függően)
    • fahéj ízlés szerint
    • csipet szegfűszeg
    • 2-3 ek étkezési keményítő vagy pudingpor (attól függően mennyire leves a szilvánk)

    Tetejére:

    • 1 és 1/4 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztben elkeverjük a cukrot,csipet sót,sütőport és elmorzsoljuk gyorsan a vajjal.A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk.Betesszük a hűtőbe folpackba jól becsomagolva míg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez csak összekeverjük a hozzávalókat.

    Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodjuk kézzel a tésztát hogy pereme is legyen.Megkenjük a tésztából kimaradt tojásfehérjével vékonyan és betesszük a 180 fokos előmelegített sütőbe pár percre míg a tojás fehérje megszilárdul (így nem fog elázni a tészta a tölteléktől). Kivesszük a sütőből és egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket,majd visszatesszük a sütőbe míg elkészítjük a tetejére való öntetet.

    A tetejére való öntethez csak összekeverjük a hozzávalókat,kivesszük a sütőből a tepsit és egyenletesen rálocsoljuk a szilvák tetejére.Visszatesszük a sütőbe és kb még 30 percet sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá