Pudingos szilvás sütemény recept

Tészta:
- 50dkg liszt
- 15dkg zsír
- 10dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1cs.sütőpor
- tej
Töltelék:
- 50dkg szilva
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- 5 szem szegfűszeg
- 2 cs vanília puding
- 10dkg margarin
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a tejjel összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.
Töltelék:a szilvát apró darabokra vágjuk és 3dl vízben, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel péppé főzzük. A pudingot 2dl vízzel elkeverjük, és a péphez öntjük, majd az egészet összefőzzük. Ha félig kihűlt hozzákeverjük a margarint is.
Összeállítás:
A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük. A tészta felét nyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Nagyobbra nyújtsuk, mint a tepsi, a széleket hajtsuk a tepsi oldalához. Beleöntjük a szilvás krémet, majd a tészta másik felével betakarjuk. A széleket összedolgozzuk, hogy sülés közben a krém nehogy kifolyjon. A tészta tetejét tojással megkenjük. 180fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »