Pudingos szilvás sütemény recept

Tészta:
- 50dkg liszt
- 15dkg zsír
- 10dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1cs.sütőpor
- tej
Töltelék:
- 50dkg szilva
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- 5 szem szegfűszeg
- 2 cs vanília puding
- 10dkg margarin
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a tejjel összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.
Töltelék:a szilvát apró darabokra vágjuk és 3dl vízben, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel péppé főzzük. A pudingot 2dl vízzel elkeverjük, és a péphez öntjük, majd az egészet összefőzzük. Ha félig kihűlt hozzákeverjük a margarint is.
Összeállítás:
A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük. A tészta felét nyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Nagyobbra nyújtsuk, mint a tepsi, a széleket hajtsuk a tepsi oldalához. Beleöntjük a szilvás krémet, majd a tészta másik felével betakarjuk. A széleket összedolgozzuk, hogy sülés közben a krém nehogy kifolyjon. A tészta tetejét tojással megkenjük. 180fokon sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »