Pudingos szilvás sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Tészta:

  • 50dkg liszt
  • 15dkg zsír
  • 10dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1cs.sütőpor
  • tej

Töltelék:

  • 50dkg szilva
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 cs vanília puding
  • 10dkg margarin

Elkészítése:
A tészta alapanyagait a tejjel összedolgozzuk, majd két részre osztjuk.

Töltelék:a szilvát apró darabokra vágjuk és 3dl vízben, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel péppé főzzük. A pudingot 2dl vízzel elkeverjük, és a péphez öntjük, majd az egészet összefőzzük. Ha félig kihűlt hozzákeverjük a margarint is.
Összeállítás:
A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük. A tészta felét nyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Nagyobbra nyújtsuk, mint a tepsi, a széleket hajtsuk a tepsi oldalához. Beleöntjük a szilvás krémet, majd a tészta másik felével betakarjuk. A széleket összedolgozzuk, hogy sülés közben a krém nehogy kifolyjon. A tészta tetejét tojással megkenjük. 180fokon sütjük.