Habos szilvás lepény recept

Hozzávalók:
A tésztába:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20dkg margarin
- 20dkg cukor
- 15dkg darált dió (dejóval is finom, és olcsóbb)
- 30dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1,5dl tej
Töltelék:
- szilva (vagy más gyümölcs, pl.:barack)
- őrölt fahéj
- cukor
Hab:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 2 teáskanál citromlé
Elkészítése:
A tojás sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a diót, a sütőporos lisztet és a tejet.
Kivajazott nagy tepsit zsemlemorzsával beszórjuk, belesimítjuk a tésztát. Kirakjuk szilvával (félbe, majd háromfelé cikkezve), leszórjuk fahéjas porcukorral.
Előmelegített sütőbe tesszük, 15-20 perc múlva rásimítjuk a habot és gyenge tűzön rászárítjuk.
A habhoz a tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »