Csokis-szilvás kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 600 g magozott szilva
- 100 g étcsokoládé
- 1/2 tasak (6 g) sütőpor
- 300 g finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 60 g kristálycukor
- 140 g lágy vaj/margarin
- 140 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
- 2 dl tej
- fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25×35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A csokoládét apróbb darabokra vágjuk és a sütőporral elkevert liszthez keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval, a kristálycukorral kemény habbá verjük.
A vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, a citromhéjjal és tojás sárgákkal, majd hozzákeverjük a tejet és a csokoládés lisztet. Legvégül a tojáshabot adjuk hozzá több részletben.
A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel és a sütő középső rácsán kb 1 órán át sütjük (tűpróbáig).
Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »