Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-szilvás kocka recept

Csokis-szilvás kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 g magozott szilva
    • 100 g étcsokoládé
    • 1/2 tasak (6 g) sütőpor
    • 300 g finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g kristálycukor
    • 140 g lágy vaj/margarin
    • 140 g porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
    • 2 dl tej
    • fahéjas porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25×35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

    A csokoládét apróbb darabokra vágjuk és a sütőporral elkevert liszthez keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval, a kristálycukorral kemény habbá verjük.

    A vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, a citromhéjjal és tojás sárgákkal, majd hozzákeverjük a tejet és a csokoládés lisztet. Legvégül a tojáshabot adjuk hozzá több részletben.

    A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel és a sütő középső rácsán kb 1 órán át sütjük (tűpróbáig).

    Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá