Csokis-szilvás kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 600 g magozott szilva
- 100 g étcsokoládé
- 1/2 tasak (6 g) sütőpor
- 300 g finomliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 60 g kristálycukor
- 140 g lágy vaj/margarin
- 140 g porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
- 2 dl tej
- fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25×35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A csokoládét apróbb darabokra vágjuk és a sütőporral elkevert liszthez keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval, a kristálycukorral kemény habbá verjük.
A vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, a citromhéjjal és tojás sárgákkal, majd hozzákeverjük a tejet és a csokoládés lisztet. Legvégül a tojáshabot adjuk hozzá több részletben.
A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel és a sütő középső rácsán kb 1 órán át sütjük (tűpróbáig).
Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.