Csokis-szilvás kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600 g magozott szilva
  • 100 g étcsokoládé
  • 1/2 tasak (6 g) sütőpor
  • 300 g finomliszt
  • 3 tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 140 g lágy vaj/margarin
  • 140 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25×35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A csokoládét apróbb darabokra vágjuk és a sütőporral elkevert liszthez keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval, a kristálycukorral kemény habbá verjük.

A vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, a citromhéjjal és tojás sárgákkal, majd hozzákeverjük a tejet és a csokoládés lisztet. Legvégül a tojáshabot adjuk hozzá több részletben.

A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel és a sütő középső rácsán kb 1 órán át sütjük (tűpróbáig).

Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.