Hozzávalók:
Elkészítése:
A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25×35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A csokoládét apróbb darabokra vágjuk és a sütőporral elkevert liszthez keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval, a kristálycukorral kemény habbá verjük.
A vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, a citromhéjjal és tojás sárgákkal, majd hozzákeverjük a tejet és a csokoládés lisztet. Legvégül a tojáshabot adjuk hozzá több részletben.
A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel és a sütő középső rácsán kb 1 órán át sütjük (tűpróbáig).
Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.