Sokszinű kaleidoszkóp recept

Hozzávalók:
Tészta
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 tasak vaníliacukor
- egy citrom lereszelt héja
- egy kis üveg vaníliaeszencia
- 1/2 tasak sütőpor
Krém
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g cukor
- 400 g tehéntúró
- 200 ml tejföl
- 100 ml habtejszín
- 2 evőkanál keményítő
Díszítés
- mindenféle gyümölcs
- 1 tasak tortazselé
Elkészítése:
A tojásfehérjét, a vaníliacukorral és a vaníliaeszenciával, habbá verjük. A tojássárgáját cukorral kikavarjuk, hozzá adjuk a habot, a lisztet, a citromhéjat és a sütőport. A keveréket egy kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A tehéntúrót összekeverjük a tejföllel, habtejszínnel és a cukorral hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és az egészet óvatosan összedolgoztam. Belecsorgatjuk a keményítőt, és jól elkeverjük. Kivesszük a tésztát a sütőből, rátesszük a krémet, és 30 percre visszatesszük. Mikor kihűlt, a tetejét kirakjuk a lecsorgatott gyümölcsökkel. A tortazselét, a tasakon levő utasítások szerint feldolgozzuk, és a tortára töltjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »