Sokszinű kaleidoszkóp recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 tasak vaníliacukor
- egy citrom lereszelt héja
- egy kis üveg vaníliaeszencia
- 1/2 tasak sütőpor
Krém
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 100 g cukor
- 400 g tehéntúró
- 200 ml tejföl
- 100 ml habtejszín
- 2 evőkanál keményítő
Díszítés
- mindenféle gyümölcs
- 1 tasak tortazselé
Elkészítése:
A tojásfehérjét, a vaníliacukorral és a vaníliaeszenciával, habbá verjük. A tojássárgáját cukorral kikavarjuk, hozzá adjuk a habot, a lisztet, a citromhéjat és a sütőport. A keveréket egy kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A tehéntúrót összekeverjük a tejföllel, habtejszínnel és a cukorral hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és az egészet óvatosan összedolgoztam. Belecsorgatjuk a keményítőt, és jól elkeverjük. Kivesszük a tésztát a sütőből, rátesszük a krémet, és 30 percre visszatesszük. Mikor kihűlt, a tetejét kirakjuk a lecsorgatott gyümölcsökkel. A tortazselét, a tasakon levő utasítások szerint feldolgozzuk, és a tortára töltjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.