Sokszinű kaleidoszkóp

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliacukor
  • egy citrom lereszelt héja
  • egy kis üveg vaníliaeszencia
  • 1/2 tasak sütőpor

Krém

  • 4 tojásfehérje
  • 100 g cukor
  • 400 g tehéntúró
  • 200 ml tejföl
  • 100 ml habtejszín
  • 2 evőkanál keményítő

Díszítés

  • mindenféle gyümölcs
  • 1 tasak tortazselé

Elkészítése:

A tojásfehérjét, a vaníliacukorral és a vaníliaeszenciával, habbá verjük. A tojássárgáját cukorral kikavarjuk, hozzá adjuk a habot, a lisztet, a citromhéjat és a sütőport. A keveréket egy kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A tehéntúrót összekeverjük a tejföllel, habtejszínnel és a cukorral hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét, és az egészet óvatosan összedolgoztam. Belecsorgatjuk a keményítőt, és jól elkeverjük. Kivesszük a tésztát a sütőből, rátesszük a krémet, és 30 percre visszatesszük. Mikor kihűlt, a tetejét kirakjuk a lecsorgatott gyümölcsökkel. A tortazselét, a tasakon levő utasítások szerint feldolgozzuk, és a tortára töltjük.