Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsuzsi meggyes-mákos pitéje recept

Zsuzsi meggyes-mákos pitéje
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 250 ml tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs granulált élesztő
    • 25 dkg mák
    • 20 dkg cukor
    • egy citrom
    • 40 dkg magozott meggy
    • csipet só

    Elkészítése:
    A lisztbe belekeverjük az élesztőt,elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt,csipet sót,  majd egy könnyű pitetésztát gyúrunk belőle. 3 felé osztjuk a tésztát és hagyjuk kicsit pihenni. Az első lapot tepsiméretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Erre rákenjük a mákos krémet ami a következő: a ledarált mákhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, cukrot, majd felöntjük kevés vízzel és felfőzzük úgy, hogy még sűrű maradjon. Ezt rákenjük az első lapra, majd kinyújtjuk a második lapot, amit a mákos töltelékre teszünk. A második lapra tesszük a meggyet( ha nyers akkor megszórhatjuk kevés cukorral), majd erre terítjük rá a harmadik lapot. Villával megszurkáljuk, és egy tojással megkenjük a tetejét. Légkeveréses sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá