Zsuzsi meggyes-mákos pitéje recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 250 ml tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs granulált élesztő
- 25 dkg mák
- 20 dkg cukor
- egy citrom
- 40 dkg magozott meggy
- csipet só
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük az élesztőt,elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt,csipet sót, majd egy könnyű pitetésztát gyúrunk belőle. 3 felé osztjuk a tésztát és hagyjuk kicsit pihenni. Az első lapot tepsiméretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Erre rákenjük a mákos krémet ami a következő: a ledarált mákhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, cukrot, majd felöntjük kevés vízzel és felfőzzük úgy, hogy még sűrű maradjon. Ezt rákenjük az első lapra, majd kinyújtjuk a második lapot, amit a mákos töltelékre teszünk. A második lapra tesszük a meggyet( ha nyers akkor megszórhatjuk kevés cukorral), majd erre terítjük rá a harmadik lapot. Villával megszurkáljuk, és egy tojással megkenjük a tetejét. Légkeveréses sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

