Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsuzsi meggyes-mákos pitéje recept

Zsuzsi meggyes-mákos pitéje
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 250 ml tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs granulált élesztő
    • 25 dkg mák
    • 20 dkg cukor
    • egy citrom
    • 40 dkg magozott meggy
    • csipet só

    Elkészítése:

    A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a granulált élesztőt. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és egy csipet sót. Könnyen kezelhető pitetésztát gyúrunk belőle. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és rövid ideig pihentetjük.

    A mákos töltelék

    A darált mákot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, valamint a cukrot. Kevés vízzel felöntjük, és állandó keverés mellett sűrű, kenhető állagúra főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni.

    A pite összeállítása

    Az első tésztalapot tepsiméretűre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egyenletesen rákenjük a mákos tölteléket.

    A második tésztalapot is kinyújtjuk, és a mákos réteg tetejére helyezzük. Erre terítjük a lecsepegtetett meggyet (ha friss meggyet használunk, kevés cukorral meghinthetjük).

    A harmadik tésztalapot is kinyújtjuk, majd a meggyre fektetjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és tojással megkenjük.

    Légkeveréses sütőben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek