Zsuzsi meggyes-mákos pitéje recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 250 ml tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs granulált élesztő
- 25 dkg mák
- 20 dkg cukor
- egy citrom
- 40 dkg magozott meggy
- csipet só
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük az élesztőt,elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt,csipet sót, majd egy könnyű pitetésztát gyúrunk belőle. 3 felé osztjuk a tésztát és hagyjuk kicsit pihenni. Az első lapot tepsiméretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Erre rákenjük a mákos krémet ami a következő: a ledarált mákhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, cukrot, majd felöntjük kevés vízzel és felfőzzük úgy, hogy még sűrű maradjon. Ezt rákenjük az első lapra, majd kinyújtjuk a második lapot, amit a mákos töltelékre teszünk. A második lapra tesszük a meggyet( ha nyers akkor megszórhatjuk kevés cukorral), majd erre terítjük rá a harmadik lapot. Villával megszurkáljuk, és egy tojással megkenjük a tetejét. Légkeveréses sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.