Zsuzsi meggyes-mákos pitéje recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 250 ml tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs granulált élesztő
- 25 dkg mák
- 20 dkg cukor
- egy citrom
- 40 dkg magozott meggy
- csipet só
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük az élesztőt,elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt,csipet sót, majd egy könnyű pitetésztát gyúrunk belőle. 3 felé osztjuk a tésztát és hagyjuk kicsit pihenni. Az első lapot tepsiméretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Erre rákenjük a mákos krémet ami a következő: a ledarált mákhoz hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, cukrot, majd felöntjük kevés vízzel és felfőzzük úgy, hogy még sűrű maradjon. Ezt rákenjük az első lapra, majd kinyújtjuk a második lapot, amit a mákos töltelékre teszünk. A második lapra tesszük a meggyet( ha nyers akkor megszórhatjuk kevés cukorral), majd erre terítjük rá a harmadik lapot. Villával megszurkáljuk, és egy tojással megkenjük a tetejét. Légkeveréses sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »