Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a granulált élesztőt. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és egy csipet sót. Könnyen kezelhető pitetésztát gyúrunk belőle. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és rövid ideig pihentetjük.
A darált mákot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, valamint a cukrot. Kevés vízzel felöntjük, és állandó keverés mellett sűrű, kenhető állagúra főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni.
Az első tésztalapot tepsiméretűre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Egyenletesen rákenjük a mákos tölteléket.
A második tésztalapot is kinyújtjuk, és a mákos réteg tetejére helyezzük. Erre terítjük a lecsepegtetett meggyet (ha friss meggyet használunk, kevés cukorral meghinthetjük).
A harmadik tésztalapot is kinyújtjuk, majd a meggyre fektetjük. A tetejét villával megszurkáljuk, és tojással megkenjük.
Légkeveréses sütőben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.