Tűzoltó szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- csipet fahéj
- víz
A morzsához:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
- 4 dl tejszínhab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk.
A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán.
A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez adjunk annyi vizet, hogy a térfogata 8 dl legyen) a cukorral együtt, majd felfőzzük. Még forrón a meggy tetejére öntjük a krémet.
A morzsás réteg hozzávalóit összedolgozzuk és a krém tetején eloszlatjuk.
Lassú tűznél tűpróbáig sütjük. A tejszínből vagy tejből és tejszínhabporból 4 dl tejszínhabot készítünk és ezt a kihűlt sütemény tetejére kenjük egyenletesen.
A tetejét villával megcsíkozzuk és módjával fahéjat szórunk rá.
A tűzoltó szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »