Tűzoltó szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg margarin
  • 1 tojás

Krémhez:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • csipet fahéj
  • víz

A morzsához:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg margarin
  • 1 kk őrölt fahéj

Tetejére:

  • 4 dl tejszínhab

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk.

A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggyet eloszlatjuk a tésztán.

A pudingporokat elkeverjük 8 dl lében (a meggyléhez adjunk annyi vizet, hogy a térfogata 8 dl legyen) a cukorral együtt, majd felfőzzük. Még forrón a meggy tetejére öntjük a krémet.

A morzsás réteg hozzávalóit összedolgozzuk és a krém tetején eloszlatjuk.

Lassú tűznél tűpróbáig sütjük. A tejszínből vagy tejből és tejszínhabporból 4 dl tejszínhabot készítünk és ezt a kihűlt sütemény tetejére kenjük egyenletesen.

A tetejét villával megcsíkozzuk és módjával fahéjat szórunk rá.