Tűzoltó szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg margarin/vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- víz
- 2 ek cukor
- 2 cs főzős vaníliás pudingpor
- 1 ü magozott meggy
- csipet fahéj
Morzsa:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg margarin
- 1 kk fahéj
Tetejére:
- 3-4 dl habtejszín/ 2 cs habpor és 3 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, ha túl száraz olajat teszünk hozzá. Egy 25*20 cm-es kizsírozott tepsibe tesszük.
A meggyet lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk.
A pudingokat felfőzzük kb. 8 dl meggylében, ha kell kevés vizet adhatunk a meggy levéhez, hogy 8 dl legyen.
Hozzáadjuk a csipet fahéjat és a 2 ek cukrot is. A meggyet a tésztára tesszük, és erre öntjük a meleg krémet.
A morzsa hozzávalóit összegyúrjuk, morzsalékosra, majd a krémre morzsoljuk. 150 fokon sütjük 15-20 percig.
Akkor tesszük a tetejére a tejszínhabot, ha teljesen kihűlt. Kevés kakaóporral meg lehet hinteni a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »