Tűzoltó szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg margarin/vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- víz
- 2 ek cukor
- 2 cs főzős vaníliás pudingpor
- 1 ü magozott meggy
- csipet fahéj
Morzsa:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg margarin
- 1 kk fahéj
Tetejére:
- 3-4 dl habtejszín/ 2 cs habpor és 3 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, ha túl száraz olajat teszünk hozzá. Egy 25*20 cm-es kizsírozott tepsibe tesszük.
A meggyet lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk.
A pudingokat felfőzzük kb. 8 dl meggylében, ha kell kevés vizet adhatunk a meggy levéhez, hogy 8 dl legyen.
Hozzáadjuk a csipet fahéjat és a 2 ek cukrot is. A meggyet a tésztára tesszük, és erre öntjük a meleg krémet.
A morzsa hozzávalóit összegyúrjuk, morzsalékosra, majd a krémre morzsoljuk. 150 fokon sütjük 15-20 percig.
Akkor tesszük a tetejére a tejszínhabot, ha teljesen kihűlt. Kevés kakaóporral meg lehet hinteni a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

