Tűzoltó szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg margarin/vaj
  • 2 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelék:

  • víz
  • 2 ek cukor
  • 2 cs főzős vaníliás pudingpor
  • 1 ü magozott meggy
  • csipet fahéj

Morzsa:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 kk fahéj

Tetejére:

  • 3-4 dl habtejszín/ 2 cs habpor és 3 dl tej

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, ha túl száraz olajat teszünk hozzá.  Egy 25*20 cm-es kizsírozott tepsibe tesszük.

A meggyet lecsepegtetjük, a levét pedig felfogjuk.

A pudingokat felfőzzük kb. 8 dl meggylében, ha kell kevés vizet adhatunk a meggy levéhez, hogy 8 dl legyen.

Hozzáadjuk a csipet fahéjat és a 2 ek cukrot is. A meggyet a tésztára tesszük, és erre öntjük a meleg krémet.

A morzsa hozzávalóit összegyúrjuk, morzsalékosra, majd a krémre morzsoljuk. 150 fokon sütjük 15-20 percig.

Akkor tesszük a tetejére a tejszínhabot, ha teljesen kihűlt. Kevés kakaóporral meg lehet hinteni a tetejét.