Szórt meggyes rétes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg rétesliszt
- 25 dkg sima liszt
- 30 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 2 üveg meggybefőtt
- fahéj
- búzadara
- cukor
A tetejére:
- 3 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
Elkészítése:
Vajjal kikenünk egy közepes tepsit. A tésztához valókat összekeverjük. A keverék felét beleszórjuk a tepsibe és egyenletesre összerázzuk. Meggyet alaposan lecsöpögtessük. A keverék tetejére szórjuk a kevés búzadarával, cukorral fahéjjal elkevert meggyet majd rászórjuk a lisztkeverék másik felét.
A tetejére valókat összekeverjük és egyenletesen rálocsoljuk a tepsiben lévő keverékre. Néhány helyen villával megszurkáljuk a „tésztát”, hogy a folyadék le tudjon csurogni.
Kb. 10 dkg vajat még a tetejére morzsoltam. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon én légkeverésesben 180 fokon, kb. 40-50 percen át sütjük.
Tipp:
Legközelebb 1 üveg meggyel többet teszek bele,elbírja.
Köszönöm a receptet Csík Lászlóné Marcsinak :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »