Szórt meggyes rétes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg rétesliszt
- 25 dkg sima liszt
- 30 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 2 üveg meggybefőtt
- fahéj
- búzadara
- cukor
A tetejére:
- 3 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 l tej
Elkészítése:
Vajjal kikenünk egy közepes tepsit. A tésztához valókat összekeverjük. A keverék felét beleszórjuk a tepsibe és egyenletesre összerázzuk. Meggyet alaposan lecsöpögtessük. A keverék tetejére szórjuk a kevés búzadarával, cukorral fahéjjal elkevert meggyet majd rászórjuk a lisztkeverék másik felét.
A tetejére valókat összekeverjük és egyenletesen rálocsoljuk a tepsiben lévő keverékre. Néhány helyen villával megszurkáljuk a „tésztát”, hogy a folyadék le tudjon csurogni.
Kb. 10 dkg vajat még a tetejére morzsoltam. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon én légkeverésesben 180 fokon, kb. 40-50 percen át sütjük.
Tipp:
Legközelebb 1 üveg meggyel többet teszek bele,elbírja.
Köszönöm a receptet Csík Lászlóné Marcsinak :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »