Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes tejszínes sütemény recept

Meggyes tejszínes sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A piskótatésztához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g cukor
    • 1 tasak vanillincukor
    • 140 g búzaliszt
    • 1 ek kakaópor

    A tetejére:

    • 1 üveg meggybefőtt (350 g)
    • 400 ml befőttlé/víz
    • 1 ek cukor
    • 1 tasak vaníliaízű pudingpor

    A töltelékhez:

    • 50 g étcsokoládé
    • ½ tk étolaj
    • 500 ml habtejszín
    • 3 ek porcukor
    • 2 tasak habfixáló

    A megszóráshoz:

    • 100 g reszelt étcsokoládé

    Elkészítése:
    A tésztához a tojást robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot elvegyítjük és 1 perc elteltével beleszórjuk, majd még 2 percig keverjük. A lisztet a kakaóporral elvegyítjük és felét a tojáskrémre szitáljuk. A legalacsonyabb fokozaton gyorsan belekeverjük. A liszt másik felét hasonló módon dolgozzuk bele. A tésztát (30 × 40 cm-es, kikent, sütőpapírral borított) sütőlemezre simítjuk. A lemez szabad végénél a papírt felhajtjuk, hogy peremet kapjunk. A lemezt rácsra helyezve a sütőbe tesszük. A piskótát cukorral meghintett sütőpapírra borítjuk és hűlni hagyjuk. A kihűlt lapról a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A piskótalapot kettévágjuk, úgy hogy 2 db (30 × 20 cm-es) téglalapot kapjunk. Abból a lapból, amelyik a sütemény teteje lesz, néhány tetszőleges méretű szívet szúrunk ki, ezeket félretesszük. A piskótalapot a sütőpapírról lehúzzuk és sötét oldalával lefelé frissentartó fóliára fektetjük.
    A meggyet szűrőben lecsöpögtetjük, levét felfogjuk és vízzel 400 ml-re kiegészítjük. A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de a befőttlével és 1 ek cukorral elkészítjük, a meggyet beleforgatjuk, és a masszát a kiszúrt piskótalapra simítjuk. A lapot kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a csokoládét feldaraboljuk és edényben az olajjal vízfürdőben gyenge hőfokon simára elkeverjük, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, kétfelé osztjuk. Az egyik feléből 3 evőkanálnyit elveszünk és a csokoládéval elkeverjük és a maradék fél adag tejszínhabba beleforgatjuk, majd (kb. 14 mm átmérőjű) kerek csőrű nyomózsákba töltjük. A kihűlt meggyes rétegre a csokoládés habból egymástól 1 cm távolságra vastag csíkokat nyomunk. A tejszín másik felét szintén kerek csőrű nyomózsákba töltjük és a habot a sötét csíkok közé nyomjuk.
    A másik piskótalapot a sötét oldalával fölfelé a krémes lapra helyezzük, majd a süteményestál segítségével megfordítjuk. A frissentartó fóliát óvatosan lehúzzuk és a kivágott szíveket a meggyes szívekre visszatesszük. A tortát csokoládéval meghintjük. A szíveket újra levesszük és a helyükről eltolva a torta tetejére fektetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá