Meggyes-mákos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 1 nagy pohár kefir
- 1 pohár cukor
- fél pohár olaj
- 1 pohár mák
- 1 pohár sima liszt
- 1 csipet só
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Grízes krémhez:
- 10 dkg gríz
- fél l tej
- 20 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- késhegynyi só
Zseléhez:
- 1 ü meggybefőtt (jó a fagyasztott és a friss is)
- 1 cs zselatin
Mázhoz:
- 10 dkg keserű csoki
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Tészta: egy nagy tálba öntöm a kefirt, az olajat, a cukrot és a tojásokat. Ezt jól összedolgozom, majd jöhet bele a többi összetevő, képlékeny masszát kell kapjak. A 30*40 cm-es tepsit kivajazom vagy kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a tésztát. 180-190 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.
Krém: a grízt a tejjel, cukorral és sóval jó sűrűre főzöm, apránként hozzáadom a tejszínt és darabonként bele keverem a vajat. Jól kenhető masszát kell kapjak, félre teszem hűlni, néha átkeverem.
Zselé: a meggyet levével együtt felforralom, hozzáadom a zselatint, amit a használati utasítás szerint készítek el.
Ezt is jól lehűtöm (ha édesen szereted tehetsz bele cukrot).
Máz: a csokit a vajjal összeolvasztom mikróban és a süti tetején egyenletesen elosztom.
Amikor minden lehűlt, a tésztát középen kettévágom, rákenem a meggyet, letakarom a tészta másik felével, ezen egyenletesen elosztom a grízes krémet, erre jön a csoki. A tetejét lehet bármivel díszíteni. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »