Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes dunahullám recept

Meggyes dunahullám
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    A tetejére:

    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg magragin
    • 15 dkg porcukor
    • tortadara a díszítéshez

    Elkészítése:
    A margarint a cukorral krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és a masszát habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet összedolgozzuk, elég sűrű lesz a tészta, én ilyenkor szoktam bele keverni kb.:1-1,5 dl meleg vizet. A tészta felét kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel (pár szemet félre teszünk a díszítéshez). A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, azután a barna tésztát a meggyes rétegre halmozzuk, és keverőlapáttal szétterítjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport simára keverjük a befőtt levével (kb. 3 dl), lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverünk a porcukorral, majd összedolgozzuk a pudinggal. Bevonjuk vele a süteményt, végül a tetejét meggyszemekkel és tortadarával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá