Meggyes, csokis őzgerinc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 12,5 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 12,5 dkg porcukor
- fél üveg magozott meggybefőtt
- 3 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg vaj
A mázhoz:
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej
- 6 dkg vaj
A szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat simára keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan eldolgozzuk. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan a vajas keverékhez adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az időközben lecsepegtetett meggyet szintén óvatosan belekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
A masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerincformába kanalazzuk, majd alul-felül sütéssel, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. A tészta akkor jó, ha a beleszúrt tű tisztán jön ki. A formából rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz hozzávalóit (általában vaj, cukor és kakaópor) mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd egyenletesen bevonjuk vele a kihűlt süteményt. A még nedves mázra kókuszreszeléket szórunk, hogy szépen rátapadjon.
A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a máz megszilárduljon és az ízek összeérjenek. Ez a kókuszos-meggyes sütemény egyszerűen elkészíthető, és tökéletes desszert bármilyen alkalomra!