Meggyes, csokis őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 12,5 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 12,5 dkg porcukor
- fél üveg magozott meggybefőtt
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg vaj
A mázhoz:
- 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej
- 6 dkg vaj
A szóráshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat simára keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan eldolgozzuk. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan a vajas keverékhez adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az időközben lecsepegtetett meggyet szintén óvatosan belekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.
A masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerincformába kanalazzuk, majd alul-felül sütéssel, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. A tészta akkor jó, ha a beleszúrt tű tisztán jön ki. A formából rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz hozzávalóit (általában vaj, cukor és kakaópor) mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd egyenletesen bevonjuk vele a kihűlt süteményt. A még nedves mázra kókuszreszeléket szórunk, hogy szépen rátapadjon.
A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a máz megszilárduljon és az ízek összeérjenek. Ez a kókuszos-meggyes sütemény egyszerűen elkészíthető, és tökéletes desszert bármilyen alkalomra!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »