Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes, csokis őzgerinc recept

Meggyes, csokis őzgerinc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 12,5 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 12,5 dkg porcukor
    • fél üveg magozott meggybefőtt
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg vaj

    A mázhoz:

    • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 evőkanál tej
    • 6 dkg vaj

    A szóráshoz:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A vajat simára keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan eldolgozzuk. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan a vajas keverékhez adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az időközben lecsepegtetett meggyet szintén óvatosan belekeverjük, hogy ne törjük össze a habot.

    A masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt őzgerincformába kanalazzuk, majd alul-felül sütéssel, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. A tészta akkor jó, ha a beleszúrt tű tisztán jön ki. A formából rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

    A máz hozzávalóit (általában vaj, cukor és kakaópor) mérsékelt lángon felolvasztjuk, majd egyenletesen bevonjuk vele a kihűlt süteményt. A még nedves mázra kókuszreszeléket szórunk, hogy szépen rátapadjon.

    A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a máz megszilárduljon és az ízek összeérjenek. Ez a kókuszos-meggyes sütemény egyszerűen elkészíthető, és tökéletes desszert bármilyen alkalomra!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá