Grízes meggyes süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 üveg meggy befőtt
- 20 ek cukor
- 16 ek búzadara
- 25 dkg margarin
- 4 dl tejszínhab
- 1 l tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
Elkészítése:
2 üveg magozott meggyet + 4 dl vizet felforralunk. 10 evőkanál cukrot összekeverünk 16 kanál búzadarával és ráöntjük a felforralt meggy és víz keverékéhez.
Pár percig főzzük amíg sűrű lesz, majd tepsibe öntjük. 1 liter tejet felforralunk, és belefőzzük az 5 evőkanál cukorral elkevert 3 csomag vaníliás pudingport.
Ha sűrű, félre tesszük hűlni, közben párszor kevergetjük hogy ne legyen hártyás a teteje. 5 evőkanál cukrot kikeverjük a 25 dkg margarinnal, és a kihűlt pudinghoz keverjük. ( fontos hogy a puding hűljön ki mert különben folyni fog ).
Ezt rákenjük a meggyes rétegre, és a tetejére a keményre vert tejszínhabot simítjuk. Nagyon kiadós és finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »