Grízes meggyes süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 üveg meggy befőtt
  • 20 ek cukor
  • 16 ek búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 4 dl tejszínhab
  • 1 l tej
  • 3 cs vaníliás pudingpor

Elkészítése:

2 üveg magozott meggyet + 4 dl vizet felforralunk. 10 evőkanál cukrot összekeverünk 16 kanál búzadarával és ráöntjük a felforralt meggy és víz keverékéhez.

Pár percig főzzük amíg sűrű lesz, majd tepsibe öntjük. 1 liter tejet felforralunk, és belefőzzük az 5 evőkanál cukorral elkevert 3 csomag vaníliás pudingport.

Ha sűrű, félre tesszük hűlni, közben párszor kevergetjük hogy ne legyen hártyás a teteje. 5 evőkanál cukrot kikeverjük a 25 dkg margarinnal, és a kihűlt pudinghoz keverjük. ( fontos hogy a puding hűljön ki mert különben folyni fog ).

Ezt rákenjük a meggyes rétegre, és a tetejére a keményre vert tejszínhabot simítjuk. Nagyon kiadós és finom sütemény.