Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínhabos-málnás piskótatekercs recept

Tejszínhabos-málnás piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ha kicsik, akkor 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS)
    • 6 kanál cukor
    • 6 kanál liszt
    • 1 mk szalakáli

    Töltelék:

    • 3 dl tejszínhab
    • 1 vaníliapuding /főzős/
    • cukor, ízlés szerint
    • málna (fagyasztott is jó)

    Elkészítése: A tekercsbe mindig szalakálit teszek, mert könnyebb hajtani, megsütöm a piskótát, kiborítom deszkára, hagyom teljesen kihűlni, és nagyon éles késsel kettévágom, szétnyitom, ami az alja azt kenem meg először krémmel, feltekerem aztán a felső részt belül, hozzá illesztem az előzőleg feltekert tekercshez, és szépen rátekerem. Ezt még odahaza tanultam a szomszéd nénitől, aki lakodalmakba sütött.

    A pudingot 3 dl tejben megfőzzük, míg hűl a puding, a habot felverjük keményre. Amikor kész, a kettőt összekeverjük, a málna szemeket bele, kicsit megtörik a málna nem baj, könnyebb rákenni a piskótára. Feltekerjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük, és tálalhatjuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá