Málnás tiramisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 1 bögre víz
- 3 kanál kakaó
- 2,5 bögre liszt
- 1 pohár cukor
- 2 kanál szódabikarbóna
- 1 doboz natúr joghúrt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
- 1 tábla ét csoki apróra vagdosva
- 1 narancs leve és összevagdalt húsa
Krém hozzávalói
- 1 doboz mascarpone
- 2 dl tejszín
- 1 dl fekete kávé
- ízlés szerint rum
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg málna (lehet mirelit is)
Elkészítése:
A vizet a kakaóporral és a margarinnal felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Amikor kihűlt hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd egy sütőpapíros tepsibe 180 fokon 20 percig sütjük. Amikor kihűlt hosszában ketté vágjuk.
A mascarpone-t és a felvert tejszínhabot összekeverjük a cukorral, a lapokat rumos kávéval meglocsoljuk és az egyik lapra rákenjük a krémet, majd rátesszük a másik lapot. A tetejét és vékonyan megkenjük és málnaszemekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »