Málnás lepény recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tej
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 45 dkg liszt
- kb. 70 dkg málna
Elkészítése:
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk az olajat, és belereszeljük a megmosott citromhéját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a fahéjat, felváltva adagoljuk a tojásos masszához a tejjel együtt. Amikor egyneművé vált a tésztánk óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett málna szemeket. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, előmelegített sütőben (én 180°-on készítem) kb. 45 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »