Málnás lepény recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 2,5 dl tej
- 1,5 csomag sütőpor
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 45 dkg liszt
- kb. 70 dkg málna
Elkészítése:
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk az olajat, és belereszeljük a megmosott citromhéját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a fahéjat, felváltva adagoljuk a tojásos masszához a tejjel együtt. Amikor egyneművé vált a tésztánk óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett málna szemeket. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, előmelegített sütőben (én 180°-on készítem) kb. 45 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »