Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás lepény recept

Málnás lepény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg cukor
    • 1 dl olaj
    • 2,5 dl tej
    • 1,5 csomag sütőpor
    • 1 nagy citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál őrölt fahéj
    • 45 dkg liszt
    • kb. 70 dkg málna

    Elkészítése:
    A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk az olajat, és belereszeljük a megmosott citromhéját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a fahéjat, felváltva adagoljuk a tojásos masszához a tejjel együtt. Amikor egyneművé vált a tésztánk óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett málna szemeket. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, előmelegített sütőben (én 180°-on készítem) kb. 45 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá