Málnás lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 45 dkg liszt
  • kb. 70 dkg málna

Elkészítése:
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk az olajat, és belereszeljük a megmosott citromhéját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a fahéjat, felváltva adagoljuk a tojásos masszához a tejjel együtt. Amikor egyneművé vált a tésztánk óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett málna szemeket. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, előmelegített sütőben (én 180°-on készítem) kb. 45 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.