Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kivis sütemény recept

Kivis sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g porcukor
    • 5 ek forró víz
    • 1 ek olaj
    • 200 g sima liszt
    • 1⁄2 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 330 ml habtejszín
    • 500 ml tejföl
    • 2 ek vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 6 kivi
    • 400 ml víz
    • 100 ml kivi ízű szörp
    • 100 g porcukor
    • 2 ek vaníliás cukor
    • 40 g étkezési keményítő

    Elkészítése:

    Megsütjük a vizes piskótát: az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját és a cukrot alaposan kikeverjük, apránként hozzáadjuk a forró vizet, olajat és a sütőporos lisztet. Végül óvatosan összedolgozzuk a felvert tojáshabbal. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.

    A tejszínhabot és a vaníliás cukrot összekeverjük és kemény habbá verjük. A tejfölt egy tálban összekeverjük a felvert tejszínnel és a kihűlt piskótára simítjuk.

    A vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük és sűrű pudingot főzünk belőle. A kivit megpucoljuk és karikákra vágjuk.

    A felkarikázott kivit rárakjuk a tejfölös krémre és a langyos pudinggal leöntjük. Hideg helyre tesszük legalább 5 órára. Tálalás előtt felszeleteljük.

    Tipp:

    Más gyümölccsel is elkészíthető, itt megnézheted

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá