Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Megsütjük a vizes piskótát: az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját és a cukrot alaposan kikeverjük, apránként hozzáadjuk a forró vizet, olajat és a sütőporos lisztet. Végül óvatosan összedolgozzuk a felvert tojáshabbal. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.
A tejszínhabot és a vaníliás cukrot összekeverjük és kemény habbá verjük. A tejfölt egy tálban összekeverjük a felvert tejszínnel és a kihűlt piskótára simítjuk.
A vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük és sűrű pudingot főzünk belőle. A kivit megpucoljuk és karikákra vágjuk.
A felkarikázott kivit rárakjuk a tejfölös krémre és a langyos pudinggal leöntjük. Hideg helyre tesszük legalább 5 órára. Tálalás előtt felszeleteljük.
Más gyümölccsel is elkészíthető, itt megnézheted