Kivis sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 200 g porcukor
  • 5 ek forró víz
  • 1 ek olaj
  • 200 g sima liszt
  • 1⁄2 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 330 ml habtejszín
  • 500 ml tejföl
  • 2 ek vaníliás cukor

Tetejére:

  • 6 kivi
  • 400 ml víz
  • 100 ml kivi ízű szörp
  • 100 g porcukor
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 40 g étkezési keményítő

Elkészítése:

Megsütjük a vizes piskótát: az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját és a cukrot alaposan kikeverjük, apránként hozzáadjuk a forró vizet, olajat és a sütőporos lisztet. Végül óvatosan összedolgozzuk a felvert tojáshabbal. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.

A tejszínhabot és a vaníliás cukrot összekeverjük és kemény habbá verjük. A tejfölt egy tálban összekeverjük a felvert tejszínnel és a kihűlt piskótára simítjuk.

A vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük és sűrű pudingot főzünk belőle. A kivit megpucoljuk és karikákra vágjuk.

A felkarikázott kivit rárakjuk a tejfölös krémre és a langyos pudinggal leöntjük. Hideg helyre tesszük legalább 5 órára. Tálalás előtt felszeleteljük.

Tipp:

Más gyümölccsel is elkészíthető, itt megnézheted