Gyümölcsös rizskocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- (sütőpor)
Töltelékhez:
- 40 dkg rizs
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 l tej
- fél l habtejszín
- 2 ek zselatin
- egy citrom reszelt héja
Tetejére:
- gyümölcs ízlés szerint
- tortazselé
Elkészítése:
A tojásokból a cukorral, liszttel a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes tepsiben. Ha megsült akkor hagyjuk kihűlni a tepsiben. Közben elkészítjük a krémet. A rizsre annyi vizet teszünk, hogy éppen ellepje és feltesszük főni. Mikor elfőtt felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom héját. Készre főzzük.
A zselatint 2 ek vízzel meglangyosítjuk, éppen csak elolvadjon benne. A habtejszínt felverjük egy kevés porcukorral, ha nem édesített és hozzáadjuk a kihűlt rizshez a habtejszínnel együtt. Ha nem elég édes adhatunk hozzá még cukrot. A piskótára öntjük, és kitesszük a tetejét a gyümölcsökkel. A zselét a tasak hátoldalán található leírás szerint elkészítjük és a sütit tetejére öntjük.
Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen a rizses töltelék és a zselé, majd felszelve tálaljuk. (Legjobb ha pár órára hűtőbe tesszük.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »