Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös rizskocka recept

Gyümölcsös rizskocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • (sütőpor)

    Töltelékhez:

    • 40 dkg rizs
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 l tej
    • fél l habtejszín
    • 2 ek zselatin
    • egy citrom reszelt héja

    Tetejére:

    • gyümölcs ízlés szerint
    • tortazselé

    Elkészítése:
    A tojásokból a cukorral, liszttel a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes tepsiben. Ha megsült akkor hagyjuk kihűlni a tepsiben. Közben elkészítjük a krémet. A rizsre annyi vizet teszünk, hogy éppen ellepje és feltesszük főni. Mikor elfőtt felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom héját. Készre főzzük.

    A zselatint 2 ek vízzel meglangyosítjuk, éppen csak elolvadjon benne. A habtejszínt felverjük egy kevés porcukorral, ha nem édesített és hozzáadjuk a kihűlt rizshez a habtejszínnel együtt. Ha nem elég édes adhatunk hozzá még cukrot. A piskótára öntjük, és kitesszük a tetejét a gyümölcsökkel. A zselét a tasak hátoldalán található leírás szerint elkészítjük és a sütit tetejére öntjük.

    Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen a rizses töltelék és a zselé, majd felszelve tálaljuk. (Legjobb ha pár órára hűtőbe tesszük.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá