Gyümölcsös rizskocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • (sütőpor)

Töltelékhez:

  • 40 dkg rizs
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • fél l habtejszín
  • 2 ek zselatin
  • egy citrom reszelt héja

Tetejére:

  • gyümölcs ízlés szerint
  • tortazselé

Elkészítése:
A tojásokból a cukorral, liszttel a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes tepsiben. Ha megsült akkor hagyjuk kihűlni a tepsiben. Közben elkészítjük a krémet. A rizsre annyi vizet teszünk, hogy éppen ellepje és feltesszük főni. Mikor elfőtt felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom héját. Készre főzzük.

A zselatint 2 ek vízzel meglangyosítjuk, éppen csak elolvadjon benne. A habtejszínt felverjük egy kevés porcukorral, ha nem édesített és hozzáadjuk a kihűlt rizshez a habtejszínnel együtt. Ha nem elég édes adhatunk hozzá még cukrot. A piskótára öntjük, és kitesszük a tetejét a gyümölcsökkel. A zselét a tasak hátoldalán található leírás szerint elkészítjük és a sütit tetejére öntjük.

Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen a rizses töltelék és a zselé, majd felszelve tálaljuk. (Legjobb ha pár órára hűtőbe tesszük.)