Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös-csokis vienetta szelet recept

Gyümölcsös-csokis vienetta szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg porcukor
    • 18 dkg liszt
    • 6 g sütőpor

    Krémhez:

    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 3 dl gyümölcslé
    • 40 dkg gyümölcs (én fagyasztott ribizlit és málnát tettem bele kiolvasztva)
    • 20 dkg kristálycukor
    • 30 dkg vaj
    • 15 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük, majd jöhet a második és harmadik lap is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát lesz hat lapunk.

    A pudingporokat a cukorral, tejjel, gyümölcslével simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk a vajjal és a botmixerrel pépesített gyümölccsel. A csokit gőz felett felolvasztjuk.

    Veszünk egy lapot, megkenjük a krém 1/6-ával és meglocsoljuk olvasztott csokival. Rátesszük a következő lapot, megkenjük krémmel és csokival locsoljuk. Ezt elvégezzük az összes lappal.

    Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Jó étvágyat ehhez a finom süteményhez :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá