Vaníliás-túrós zabpelyhes epres csokis élvezet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
a csésze 2 dl-es
- 1 csésze liszt
- fél csésze zabpehely
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csésze cukor (helyettesíthető édesítőszerrel)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1 tk ecet
- 1 tk tiszta vanília kivonat
- 5 evőkanál növényi olaj
- 1 csésze víz
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 25 dkg túró
- fél kg eper
- 1 tábla keserű csoki
- 5 dkg vaj
- 2-3 evőkanál cukor vagy ízlés szerint édesítőszer
Elkészítése:
A sütőt melegítsük el 175 fokra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, kakaóport, cukrot, szódabikarbónát és a sót. Készítsünk bele három mélyedést, két kisebbet és egy nagyobbat. Az egyik kicsibe kerül az ecet, a másikba a vanília kivonat, majd a nagyba a víz. Alaposan összekeverjük az egészet. Egy 32*22 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és kb 35 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A pudingot megfőzzük a tejben a cukorral, majd langyosan hozzákeverjük a vajat, majd a túrót is.
Ha a tészta kihűlt kettévágjuk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, majd az eper felét rászeljük, megkenjük a maradék krémmel. Rátesszük a másik lapot, majd elkenjük rajta az olvasztott csokit. Pár órára hűtőbe tesszük, majd a maradék eperrel díszítjük.