Epres krémes sütemény recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg kristálycukor
- 4 csomag vaníliás pudingpor
Krémhez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 30 dkg cukor
- 4 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 liter víz
- 40 dkg eper turmixolva
- 1 eper ízű aroma ha szükséges
Tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
- 10 dkg vaj
- piros kókuszreszelék
- eper
Elkészítése:
Két piskótalapot sütöttem, 3 tojásfehérjét apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral kemény habbá vertem, utána beleforgattam a 3 tojássárgáját és óvatosan a 2 csomag pudingport. Sütőpapírral bélelt 30 x 35 cm-es tepsibe tettem, majd néhány perc alatt megsütöttem, tűpróbával ellenőriztem. Ugyan így elkészítettem a másik piskótalapot is. Közben a tetejére a tortabevonót gőz fölött megolvasztottam, belekevertem a vajat, és rákentem az egyik lapra, hagytam félig megdermedni, rászórtam a színes kókuszreszeléket és felszeleteltem 4 x 6 db-os kockákra. A krémhez 8 tojásfehérjét kemény habbá vertem 20 dkg cukorral, a pudingport összekevertem a megmaradt 10 dkg cukorral, kevés vízzel csomómentesre kevertem, majd a többi vízzel együtt sűrűre főztem. Az epret összeturmixoltam, belekevertem a habba, óvatosan beleforgattam a forró pudingba, még egy kicsit kevergettem a tűzön hagyva a lábast. Ha nem érződik eléggé az eper íze, akkor tehetünk bele egy eperízű aromát is. Egy magas falú tepsibe tettem az alsó lapot, rákentem a krémet, ezt követően a kockára vágott piskóta lapokat. Végül betettem a hűtőbe, hogy jó alaposan lehűljön. Tálaláskor a kockák mentén felszeleteltem, tejszínhabbal és eperrel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »