Epres krémes sütemény recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 22 dkg kristálycukor
- 4 csomag vaníliás pudingpor
Krémhez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 30 dkg cukor
- 4 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 liter víz
- 40 dkg eper turmixolva
- 1 eper ízű aroma ha szükséges
Tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
- 10 dkg vaj
- piros kókuszreszelék
- eper
Elkészítése:
Két piskótalapot sütöttem, 3 tojásfehérjét apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral kemény habbá vertem, utána beleforgattam a 3 tojássárgáját és óvatosan a 2 csomag pudingport. Sütőpapírral bélelt 30 x 35 cm-es tepsibe tettem, majd néhány perc alatt megsütöttem, tűpróbával ellenőriztem. Ugyan így elkészítettem a másik piskótalapot is. Közben a tetejére a tortabevonót gőz fölött megolvasztottam, belekevertem a vajat, és rákentem az egyik lapra, hagytam félig megdermedni, rászórtam a színes kókuszreszeléket és felszeleteltem 4 x 6 db-os kockákra. A krémhez 8 tojásfehérjét kemény habbá vertem 20 dkg cukorral, a pudingport összekevertem a megmaradt 10 dkg cukorral, kevés vízzel csomómentesre kevertem, majd a többi vízzel együtt sűrűre főztem. Az epret összeturmixoltam, belekevertem a habba, óvatosan beleforgattam a forró pudingba, még egy kicsit kevergettem a tűzön hagyva a lábast. Ha nem érződik eléggé az eper íze, akkor tehetünk bele egy eperízű aromát is. Egy magas falú tepsibe tettem az alsó lapot, rákentem a krémet, ezt követően a kockára vágott piskóta lapokat. Végül betettem a hűtőbe, hogy jó alaposan lehűljön. Tálaláskor a kockák mentén felszeleteltem, tejszínhabbal és eperrel díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

