Epres krémes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 22 dkg kristálycukor
  • 4 csomag vaníliás pudingpor

Krémhez:

  • 8 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 4 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 liter víz
  • 40 dkg eper turmixolva
  • 1 eper ízű aroma ha szükséges

Tetejére:

  • 20 dkg tortabevonó
  • 10 dkg vaj
  • piros kókuszreszelék
  • eper

Elkészítése:
Két piskótalapot sütöttem, 3 tojásfehérjét apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral kemény habbá vertem, utána beleforgattam a 3 tojássárgáját és óvatosan a 2 csomag pudingport. Sütőpapírral bélelt 30 x 35 cm-es tepsibe tettem, majd néhány perc alatt megsütöttem, tűpróbával ellenőriztem. Ugyan így elkészítettem a másik piskótalapot is. Közben a tetejére a tortabevonót gőz fölött megolvasztottam, belekevertem a vajat, és rákentem az egyik lapra, hagytam félig megdermedni, rászórtam a színes kókuszreszeléket és felszeleteltem 4 x 6 db-os kockákra. A krémhez 8 tojásfehérjét kemény habbá vertem 20 dkg cukorral, a pudingport összekevertem a megmaradt 10 dkg cukorral, kevés vízzel csomómentesre kevertem, majd a többi vízzel együtt sűrűre főztem. Az epret összeturmixoltam, belekevertem a habba, óvatosan beleforgattam a forró pudingba, még egy kicsit kevergettem a tűzön hagyva a lábast. Ha nem érződik eléggé az eper íze, akkor tehetünk bele egy eperízű aromát is. Egy magas falú tepsibe tettem az alsó lapot, rákentem a krémet, ezt követően a kockára vágott piskóta lapokat. Végül betettem a hűtőbe, hogy jó alaposan lehűljön. Tálaláskor a kockák mentén felszeleteltem, tejszínhabbal és eperrel díszítettem.