Joghurtos, citromos szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott ek cukor
- 6 púpos evőkanál liszt
Krémhez:
- 40 dkg natúr görög joghurt
- 4 dl habtejszín
- 1 citrom leve és héja
Tetejére:
- 2 dl bekevert citromfűszörp
- 1 csepp sárga ételfesték
- 2 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
Először elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd fokozatosan hozzáadunk a kristálycukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk átszitált finomlisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, levágjuk a széleit, hogy kb. 35×25 cm-es formát kapjunk, vagy amekkora méretű a keretünk. Ha állítható keretünk van, annak megfelelően igazítjuk a piskótát.
A krém elkészítéséhez először a tejszínt verjük habbá, de nem túl keményre, hogy a joghurttal összeforgatva lágy maradjon. A joghurtot elkeverjük a citrom reszelt héjával és levével, valamint ízlés szerint porcukorral. Ezután óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel. Ha szükséges, még adhatunk hozzá porcukrot vagy citromlevet, de ezt már kézzel keverjük, hogy ne essen szét a krém. A piskótát körülvesszük a kerettel, és a krémet egyenletesen eloszlatjuk rajta. Ezután hűtőbe tesszük.
A tetejére elkészítjük a tortazselét a csomagoláson leírtak szerint. Amikor a zselé kezd hűlni és sűrűsödni, kanállal foltokban ráhelyezzük a krémre. Ha szeretnénk, kicsit el is kenhetjük, hogy egyenletesebb legyen a teteje. Visszatesszük a hűtőbe, és 1-2 óra elteltével szeleteljük, majd ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »