Joghurtos, citromos szelet recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 csapott ek cukor
- 6 púpos evőkanál liszt
Krémhez:
- 40 dkg natúr görög joghurt
- 4 dl habtejszín
- 1 citrom leve és héja
Tetejére:
- 2 dl bekevert citromfűszörp
- 1 csepp sárga ételfesték
- 2 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
Először elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd fokozatosan hozzáadunk a kristálycukrot, és tovább verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk átszitált finomlisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, levágjuk a széleit, hogy kb. 35×25 cm-es formát kapjunk, vagy amekkora méretű a keretünk. Ha állítható keretünk van, annak megfelelően igazítjuk a piskótát.
A krém elkészítéséhez először a tejszínt verjük habbá, de nem túl keményre, hogy a joghurttal összeforgatva lágy maradjon. A joghurtot elkeverjük a citrom reszelt héjával és levével, valamint ízlés szerint porcukorral. Ezután óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel. Ha szükséges, még adhatunk hozzá porcukrot vagy citromlevet, de ezt már kézzel keverjük, hogy ne essen szét a krém. A piskótát körülvesszük a kerettel, és a krémet egyenletesen eloszlatjuk rajta. Ezután hűtőbe tesszük.
A tetejére elkészítjük a tortazselét a csomagoláson leírtak szerint. Amikor a zselé kezd hűlni és sűrűsödni, kanállal foltokban ráhelyezzük a krémre. Ha szeretnénk, kicsit el is kenhetjük, hogy egyenletesebb legyen a teteje. Visszatesszük a hűtőbe, és 1-2 óra elteltével szeleteljük, majd ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »