Citromos szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt egy kis meleg tejben futtassuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, a 15 dkg cukrot, és ezt alaposan dolgozzuk el. A kapott tésztát osszuk részre és süssünk belőlük tésztalapokat.
Ezután készítsük el a krémet a következő képpen: a margarint keverjük simára a cukorral, és a citrom reszelt héjával, illetve a kicsavart levével.
A 4 dl tejet és a 4 evőkanál lisztet főzzük sűrű krémmé, majd ha meghűlt, akkor keverjük a margarinos-citromos krémhez. Ezzel a krémmel töltsük meg a lapokat.
Szép szeleteket vágjunk a süteményből, porcukorral szórjuk meg a tetejét, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

