Citromos szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt egy kis meleg tejben futtassuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, a 15 dkg cukrot, és ezt alaposan dolgozzuk el. A kapott tésztát osszuk részre és süssünk belőlük tésztalapokat.
Ezután készítsük el a krémet a következő képpen: a margarint keverjük simára a cukorral, és a citrom reszelt héjával, illetve a kicsavart levével.
A 4 dl tejet és a 4 evőkanál lisztet főzzük sűrű krémmé, majd ha meghűlt, akkor keverjük a margarinos-citromos krémhez. Ezzel a krémmel töltsük meg a lapokat.
Szép szeleteket vágjunk a süteményből, porcukorral szórjuk meg a tetejét, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »