Citromos szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt egy kis meleg tejben futtassuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, a 15 dkg cukrot, és ezt alaposan dolgozzuk el. A kapott tésztát osszuk részre és süssünk belőlük tésztalapokat.
Ezután készítsük el a krémet a következő képpen: a margarint keverjük simára a cukorral, és a citrom reszelt héjával, illetve a kicsavart levével.
A 4 dl tejet és a 4 evőkanál lisztet főzzük sűrű krémmé, majd ha meghűlt, akkor keverjük a margarinos-citromos krémhez. Ezzel a krémmel töltsük meg a lapokat.
Szép szeleteket vágjunk a süteményből, porcukorral szórjuk meg a tetejét, és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.