Citromos szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt egy kis meleg tejben futtassuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, a 15 dkg cukrot, és ezt alaposan dolgozzuk el. A kapott tésztát osszuk részre és süssünk belőlük tésztalapokat.
Ezután készítsük el a krémet a következő képpen: a margarint keverjük simára a cukorral, és a citrom reszelt héjával, illetve a kicsavart levével.
A 4 dl tejet és a 4 evőkanál lisztet főzzük sűrű krémmé, majd ha meghűlt, akkor keverjük a margarinos-citromos krémhez. Ezzel a krémmel töltsük meg a lapokat.
Szép szeleteket vágjunk a süteményből, porcukorral szórjuk meg a tetejét, és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »