Citromos őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 8 dkg liszt
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg aszalt gyümölcs aprítva
- 1 őzgerinc forma vajjal kikenve, morzsával megszórva
A bevonathoz:
- 15 dkg cukor
- 3 cl citromlé
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, a citrom levével és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A gyümölcsöket felaprítjuk és könnyedén hozzákeverjük. Aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mazsolát, pár szem színes zselés cukrot és 4 csokis bevonatú szaloncukrot tettem bele.
A vajjal kikent, morzsával hintett formába simítjuk a masszát és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc, de tűpróbát végezzünk!) .
A cukrot a citromlével kikeverjük és a kihűlt süteményt bevontjuk vele. Aprított mazsolával, mandulával megszórhatjuk.
Hűtőbe tesszük dermedni és azután felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »