Citromos őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 8 dkg liszt
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg aszalt gyümölcs aprítva
- 1 őzgerinc forma vajjal kikenve, morzsával megszórva
A bevonathoz:
- 15 dkg cukor
- 3 cl citromlé
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, a citrom levével és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A gyümölcsöket felaprítjuk és könnyedén hozzákeverjük. Aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mazsolát, pár szem színes zselés cukrot és 4 csokis bevonatú szaloncukrot tettem bele.
A vajjal kikent, morzsával hintett formába simítjuk a masszát és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc, de tűpróbát végezzünk!) .
A cukrot a citromlével kikeverjük és a kihűlt süteményt bevontjuk vele. Aprított mazsolával, mandulával megszórhatjuk.
Hűtőbe tesszük dermedni és azután felszeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »