Citromos őzgerinc recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 12 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 8 dkg liszt
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg aszalt gyümölcs aprítva
- 1 őzgerinc forma vajjal kikenve, morzsával megszórva
A bevonathoz:
- 15 dkg cukor
- 3 cl citromlé
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, a citrom levével és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A gyümölcsöket felaprítjuk és könnyedén hozzákeverjük. Aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mazsolát, pár szem színes zselés cukrot és 4 csokis bevonatú szaloncukrot tettem bele.
A vajjal kikent, morzsával hintett formába simítjuk a masszát és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc, de tűpróbát végezzünk!) .
A cukrot a citromlével kikeverjük és a kihűlt süteményt bevontjuk vele. Aprított mazsolával, mandulával megszórhatjuk.
Hűtőbe tesszük dermedni és azután felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

