Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos őzgerinc recept

Citromos őzgerinc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg cukor
    • 1 citrom leve
    • 8 dkg liszt
    • 3 dkg olvasztott vaj
    • 1/2 cs sütőpor
    • 10 dkg aszalt gyümölcs aprítva
    • 1 őzgerinc forma vajjal kikenve, morzsával megszórva

    A bevonathoz:

    • 15 dkg cukor
    • 3 cl citromlé

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, a citrom levével és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A gyümölcsöket felaprítjuk és könnyedén hozzákeverjük. Aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mazsolát, pár szem színes zselés cukrot és 4 csokis bevonatú szaloncukrot tettem bele.

    A vajjal kikent, morzsával hintett formába simítjuk a masszát és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc, de tűpróbát végezzünk!) .

    A cukrot a citromlével kikeverjük és a kihűlt süteményt bevontjuk vele. Aprított mazsolával, mandulával megszórhatjuk.
    Hűtőbe tesszük dermedni és azután felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá