Citromos őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 8 dkg liszt
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg aszalt gyümölcs aprítva
- 1 őzgerinc forma vajjal kikenve, morzsával megszórva
A bevonathoz:
- 15 dkg cukor
- 3 cl citromlé
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, a citrom levével és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A gyümölcsöket felaprítjuk és könnyedén hozzákeverjük. Aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mazsolát, pár szem színes zselés cukrot és 4 csokis bevonatú szaloncukrot tettem bele.
A vajjal kikent, morzsával hintett formába simítjuk a masszát és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc, de tűpróbát végezzünk!) .
A cukrot a citromlével kikeverjük és a kihűlt süteményt bevontjuk vele. Aprított mazsolával, mandulával megszórhatjuk.
Hűtőbe tesszük dermedni és azután felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »