Citromos őzgerinc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 8 dkg liszt
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1/2 cs sütőpor
  • 10 dkg aszalt gyümölcs aprítva
  • 1 őzgerinc forma vajjal kikenve, morzsával megszórva

A bevonathoz:

  • 15 dkg cukor
  • 3 cl citromlé

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, a citrom levével és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A gyümölcsöket felaprítjuk és könnyedén hozzákeverjük. Aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, mazsolát, pár szem színes zselés cukrot és 4 csokis bevonatú szaloncukrot tettem bele.

A vajjal kikent, morzsával hintett formába simítjuk a masszát és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc, de tűpróbát végezzünk!) .

A cukrot a citromlével kikeverjük és a kihűlt süteményt bevontjuk vele. Aprított mazsolával, mandulával megszórhatjuk.
Hűtőbe tesszük dermedni és azután felszeleteljük.