Citromos-epres sütemény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 60 ml tejföl
- 10 dkg cukor
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 0,5 kk vanília aroma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g liszt
- 0,5 kk sütőpor
- csipetnyi szódabikarbóna
- 15 dkg eper
Elkészítése:
A “nedves” hozzávalókat habosra keverem. Ezután mehet bele a liszt, sütőpor és szódabikarbóna. Az epret megmosom, majd félbevágva hozzákeverem a masszához.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütöm. Tűpróba szükséges.
Tipp:
A recept hozzávalói 18 cm-es tortaformához íródtak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »