Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrém szelet recept

Citromkrém szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 cs citrom ízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor citrom aromával)
    • 4 dkg liszt
    • 14 dkg cukor
    • 1 l tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve
    • a tetejére kevés őrölt mandula vagy dió

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és közepes méretű, vajazott, lisztezett (kb 25*35 cm-es) tepsibe nyújtjuk és kisütjük 180 fokon kb 15-20 perc alatt. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Amíg hűl a kisült tészta, addig elkészítjük a krémet.

    A pudingport, a lisztet, cukrot a tejben sűrűre főzzük, majd levesszük és még forrón hozzákeverjük a keményre vert tojáshabot. A krémet még forrón rákenjük a tésztára.

    A krém tetejét meghintjük az őrölt dióval vagy mandulával, majd az egészet jól lehűtjük és hosszúkás szeletekre vágjuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá