Citromkrém szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 cs citrom ízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor citrom aromával)
- 4 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 1 l tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve - a tetejére kevés őrölt mandula vagy dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és közepes méretű, vajazott, lisztezett (kb 25*35 cm-es) tepsibe nyújtjuk és kisütjük 180 fokon kb 15-20 perc alatt. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a kisült tészta, addig elkészítjük a krémet.
A pudingport, a lisztet, cukrot a tejben sűrűre főzzük, majd levesszük és még forrón hozzákeverjük a keményre vert tojáshabot. A krémet még forrón rákenjük a tésztára.
A krém tetejét meghintjük az őrölt dióval vagy mandulával, majd az egészet jól lehűtjük és hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

