Citromkrém szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 cs citrom ízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor citrom aromával)
- 4 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 1 l tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve
- a tetejére kevés őrölt mandula vagy dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és közepes méretű, vajazott, lisztezett (kb 25*35 cm-es) tepsibe nyújtjuk és kisütjük 180 fokon kb 15-20 perc alatt. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a kisült tészta, addig elkészítjük a krémet.
A pudingport, a lisztet, cukrot a tejben sűrűre főzzük, majd levesszük és még forrón hozzákeverjük a keményre vert tojáshabot. A krémet még forrón rákenjük a tésztára.
A krém tetejét meghintjük az őrölt dióval vagy mandulával, majd az egészet jól lehűtjük és hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »