Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos joghurt totra recept

Sárgabarackos joghurt totra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tortalap:

    • 130 g háztartási keksz
    • 80 g vaj

    Barackos töltelék:

    • 500 g sárgabarack
    • 150 g cukor
    • 200 ml víz
    • 2 csomag vaníliás pudingpor

    Joghurtos krém:

    • 300 g fehér joghurt
    • 150 g cukor
    • 250 ml habtejszín
    • 20 g zselatinpor
    • 100 ml víz

    Díszítéshez:

    • étcsokoládé

    Elkészítése:

    A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük és a felolvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű formát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

    A sárgabarackot kimagozzuk és feltesszük a cukorral és annyi vízzel főzni, ami ellepi. Ha megfőtt a barack a 200 ml vízben elkeverjük a pudingporokat és ráöntjük a barackra. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.

    A formát kivesszük a hűtőből és a kekszes alapra ráöntjük a forró barackos pudingot. Hagyjuk alaposan kihűlni.

    A joghurtokat összekeverjük a cukorral, a habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatinport feloldjuk 100 ml forró vízben és hozzákeverjük a joghurtos masszához, majd ráöntjük a kihűlt barackos pudingra.

    Csokoládéforgáccsal díszítjük. Legalább 6 órát állni hagyjuk a hűtőben, azután tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá