Sárgabarackos joghurt totra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tortalap:

  • 130 g háztartási keksz
  • 80 g vaj

Barackos töltelék:

  • 500 g sárgabarack
  • 150 g cukor
  • 200 ml víz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Joghurtos krém:

  • 300 g fehér joghurt
  • 150 g cukor
  • 250 ml habtejszín
  • 20 g zselatinpor
  • 100 ml víz

Díszítéshez:

  • étcsokoládé

Elkészítése:

A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük és a felolvasztott vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű formát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

A sárgabarackot kimagozzuk és feltesszük a cukorral és annyi vízzel főzni, ami ellepi. Ha megfőtt a barack a 200 ml vízben elkeverjük a pudingporokat és ráöntjük a barackra. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.

A formát kivesszük a hűtőből és a kekszes alapra ráöntjük a forró barackos pudingot. Hagyjuk alaposan kihűlni.

A joghurtokat összekeverjük a cukorral, a habtejszínt kemény habbá verjük. A zselatinport feloldjuk 100 ml forró vízben és hozzákeverjük a joghurtos masszához, majd ráöntjük a kihűlt barackos pudingra.

Csokoládéforgáccsal díszítjük. Legalább 6 órát állni hagyjuk a hűtőben, azután tálaljuk.