Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés-őszis charlotte recept

Mascarponés-őszis charlotte
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 25dkg finomliszt
    • 4tojás
    • 4kanál olaj
    • kicsi tej
    • kb 15dkg cukor
    • fél cs sütőpor
    • baracklekvár

    A krémhez:

    • 1 nagydoboz mascarpone
    • őszibarack, felezett befőtt
    • 1 tasak zselatin
    • 3felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10dkg porcukor

    Elkészítése:
    Piskótát elkészítem az alapanyagokból. Ha megsült, megkenem a lekvárral, felszeletelem. Kibélelek egy mély tálat folpackkal, szépen egymás mellé rakom a felszelt piskótát a tál falán, és alján. A krémhez összekeverem a mascarponét a tojás felvert habjával, a kész zselatinnal, 10dkg porcukorral. Belevágom az őszibarackot és beleöntöm a kibélelt tálba. A tetejét eligazítom, és piskóta szeleteket rakok rá. Nálunk este kell megcsinálni, mert különben nem maradna belőle semmi. 1 éjszakát hűtőben pihen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá