Mascarponés-őszis charlotte recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 25dkg finomliszt
- 4tojás
- 4kanál olaj
- kicsi tej
- kb 15dkg cukor
- fél cs sütőpor
- baracklekvár
A krémhez:
- 1 nagydoboz mascarpone
- őszibarack, felezett befőtt
- 1 tasak zselatin
- 3felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10dkg porcukor
Elkészítése:
Piskótát elkészítem az alapanyagokból. Ha megsült, megkenem a lekvárral, felszeletelem. Kibélelek egy mély tálat folpackkal, szépen egymás mellé rakom a felszelt piskótát a tál falán, és alján. A krémhez összekeverem a mascarponét a tojás felvert habjával, a kész zselatinnal, 10dkg porcukorral. Belevágom az őszibarackot és beleöntöm a kibélelt tálba. A tetejét eligazítom, és piskóta szeleteket rakok rá. Nálunk este kell megcsinálni, mert különben nem maradna belőle semmi. 1 éjszakát hűtőben pihen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »