Mascarponés-őszis charlotte

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mascarponés-őszis charlotte

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 25dkg finomliszt
  • 4tojás
  • 4kanál olaj
  • kicsi tej
  • kb 15dkg cukor
  • fél cs sütőpor
  • baracklekvár

A krémhez:

  • 1 nagydoboz mascarpone
  • őszibarack, felezett befőtt
  • 1 tasak zselatin
  • 3felvert tojásfehérje
  • 10dkg porcukor

Elkészítése:
Piskótát elkészítem az alapanyagokból. Ha megsült, megkenem a lekvárral, felszeletelem. Kibélelek egy mély tálat folpackkal, szépen egymás mellé rakom a felszelt piskótát a tál falán, és alján. A krémhez összekeverem a mascarponét a tojás felvert habjával, a kész zselatinnal, 10dkg porcukorral. Belevágom az őszibarackot és beleöntöm a kibélelt tálba. A tetejét eligazítom, és piskóta szeleteket rakok rá. Nálunk este kell megcsinálni, mert különben nem maradna belőle semmi. 1 éjszakát hűtőben pihen.