Gesztenyés,banános süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál finom liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 2 csapott ek kakaópor
- 4 db banán
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 cs vaníliás puding
- 4 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 3 ek porcukor
- 1 cs gesztenye massza
- 1/2 ü rumaroma
A tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- tortadara vagy reszelt étcsoki
Elkészítése:
Egy tepsit /az enyém 24×30-cm/kibélelünk sütőpapírral,megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük és kirakjuk vele a tepsi alját és megszórjuk vaníliás cukorral.
A lisztből,tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskóta tésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük,elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport ,majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
A tésztát lapjával ketté vágjuk. A krémet a tésztára kenjük és ráreszeljük a gesztenye massza felét. Rátesszük a másik lapot. A habtejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a lereszelt gesztenye másik felét. majd megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy órára.
Elkészíteni könnyebb mint leírni. :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!