Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés,banános süti recept

Gesztenyés,banános süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál finom liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 csapott ek kakaópor
    • 4 db banán
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 cs vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 4 dl tej
    • 1 cs vaníliás puding
    • 4 evőkanál cukor
    • 25 dkg margarin
    • 3 ek porcukor
    • 1 cs gesztenye massza
    • 1/2 ü rumaroma

    A tetejére:

    • 2,5 dl habtejszín
    • tortadara vagy reszelt étcsoki

    Elkészítése:
    Egy tepsit /az enyém 24×30-cm/kibélelünk sütőpapírral,megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük és kirakjuk vele a tepsi alját és megszórjuk vaníliás cukorral.
    A lisztből,tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskóta tésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük,elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport ,majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
    Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
    A tésztát lapjával ketté vágjuk. A krémet a tésztára kenjük és ráreszeljük a gesztenye massza felét. Rátesszük a másik lapot. A habtejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a lereszelt gesztenye másik felét. majd megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy órára.
    Elkészíteni könnyebb mint leírni. :)
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá