Barackos szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 6 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 3 dl tej
- 6 dkg kristálycukor
- 1 cs vanília pudingpor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg őszibarack
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet, sütőport és a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, vajat, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Gyúrjuk sima tésztává, nyújtsuk ki és fektessük tepsibe majd 30 percig sütjük. Főzzünk krémet a tejből, cukorból, pudingporból és állandó kevergetés mellett hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a vajat. Elkenjük a sütin majd osszuk el rajta a feldarabolt barackot. Tejszínt verjük keményre, kenjük a barackos rétegre. Tegyük hűtőbe. Szeletelés után barackot szeletelünk tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »