Barackos szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 6 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 3 dl tej
- 6 dkg kristálycukor
- 1 cs vanília pudingpor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg őszibarack
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet, sütőport és a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, vajat, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Gyúrjuk sima tésztává, nyújtsuk ki és fektessük tepsibe majd 30 percig sütjük. Főzzünk krémet a tejből, cukorból, pudingporból és állandó kevergetés mellett hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a vajat. Elkenjük a sütin majd osszuk el rajta a feldarabolt barackot. Tejszínt verjük keményre, kenjük a barackos rétegre. Tegyük hűtőbe. Szeletelés után barackot szeletelünk tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

