Barackos csíkos sütemény recept
Hozzávalók:
A linzertésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tejföl
A piskótatésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál olaj
- 8 evőkanál darált dió
- 1 vaníliás cukor
- fél üveg (házi) baracklekvár
Elkészítése:
A sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk A cukrot és összeállítjuk a tojássárgájával és a tejföllel. Jól kidolgozzuk, 20 percig pihentetjük és két részre osztjuk (Az egyik rész nagyobb legyen). A tojásokat kettévesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a fele cukrokkal. A maradékkal habosra keverjük a tojássárgáját, majd tovább keverjük az olajjal. Lazán belekeverjük a tojáshabot, a lisztet és a diót.
Összeállítás: A nagyobbik cipót kinyújtjuk, egy kivajazott tepsibe beleterítjük és rákenünk legalább félüvegnyi házi baracklekvárt. Az elkészült piskótatésztát ráöntjük. A kisebbik linzercipóból egyforma szép csíkokat sodrunk – tepsihez méretezve – , és ráfektetjük a tetejére. Előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük.