Banános pudingos tekercs recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kukorica liszt (természetesen búzaliszt is lehet)
- 12 dkg porcukor
- 1 mk szódabikarbóna
- 4 tk kakaó
Töltelékhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 5 dkg margarin
- 2 tk kakaó
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 2 banán
Mázhoz:
- 4-5 ek cukor (vagy ízlés szerint)
- 2-3 evőkanál kakaó (nem cukrozott)
- 3 evőkanál víz
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
Tészta:
A tésztához a tojásokat szétválasztom. Fehérjét habbá verem. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a szódabikarbónás kukoricalisztet, a kakaóport. Óvatosan, hogy a hab ne törjön, összekeverem a fehérjével és kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát. 170 fokra előmelegített sütőbe megsütöm a tésztát.
Krém:
Előírtak szerint elkészítem a pudingport 4 dl tejjel, és még forrón belekeverem a margarint és a vaníliás cukrot. Elosztom 50-50%-ban, egyik részbe belekeverem a kakaót, a másik részét úgy hagyom (én raktam bele egy csipet fahéjat is, de nem szükséges). A tésztát megkenem előbb a fehér, majd a kakaós krémmel, egyik szélére teszem a banánt, majd feltekerem.
Máz:
Jól összekeverem a kakaót, a cukrot és a vizet, majd elkezdtem melegíteni amíg a cukor el nem olvad és az egész csomómentes nem lesz. Hozzáadom a margarint és addig keverem amíg teljesen el nem olvad a még meleg masszában. Kanállal mertem rá és kentem el a sütin a langyos masszát, majd hűtőbe raktam pár órára.
Sztori: Szerettem volna valami könnyű és gyorsan elkészíthető sütit készíteni ami glutén mentes is egyben. Mindenkinek nagyon ízlett, mivel viszonylag kevés liszt kell hozzá és így nem érezhető, hogy nem búzaliszt van benne!