Banánkenyér recept
Hozzávalók:
- 70 g vaj vagy margarin
- 150 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 db érett (esetleg túlérett) banán villával szétnyomkodva
Elkészítése:
Elsőként a vajat, cukor, sót és citromhéjat röviden géppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a szétnyomott banánt, ismét összedolgozzuk, végül belekerül a sütőporral elkevert liszt!
Formába töltjük ( nálam ez a mannyiség 17 cm- es formába passzolt), és előmelegített sütőben 175 fokon kb 45 percig, ill. tűpróbáig sütjük.
Frissen, még melegen a legfinomabb!
Tipp:
Finom, ha teszünk bele csokidarabkát, vagy akár mogyorót. Ennél a sütinél a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt!
Kávéhoz akár vajjal megkenve is kínálható, illetve pirítóban jól melegíthető!
Kiváló recept a már túlérett banánok felhasználásához, minél érettebb a banán, annál kevesebb cukor hozzáadását igényli!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

