Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banánkenyér recept

Banánkenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 g vaj vagy margarin
    • 150 g cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csipet só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g liszt
    • 2 tk sütőpor
    • 2 db érett (esetleg túlérett) banán villával szétnyomkodva

    Elkészítése:

    Elsőként a vajat, cukor, sót és citromhéjat röviden géppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a szétnyomott banánt, ismét összedolgozzuk, végül belekerül a sütőporral elkevert liszt!

    Formába töltjük ( nálam ez a mannyiség 17 cm- es formába passzolt), és előmelegített sütőben 175 fokon kb 45 percig, ill. tűpróbáig sütjük.

    Frissen, még melegen a legfinomabb!

    Tipp:

    Finom, ha teszünk bele csokidarabkát, vagy akár mogyorót. Ennél a sütinél a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt!
    Kávéhoz akár vajjal megkenve is kínálható, illetve pirítóban jól melegíthető!

    Kiváló recept a már túlérett banánok felhasználásához, minél érettebb a banán, annál kevesebb cukor hozzáadását igényli!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá