Banánkenyér recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 70 g vaj vagy margarin
- 150 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 db érett (esetleg túlérett) banán villával szétnyomkodva
Elkészítése:
Elsőként a vajat, cukor, sót és citromhéjat röviden géppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a szétnyomott banánt, ismét összedolgozzuk, végül belekerül a sütőporral elkevert liszt!
Formába töltjük ( nálam ez a mannyiség 17 cm- es formába passzolt), és előmelegített sütőben 175 fokon kb 45 percig, ill. tűpróbáig sütjük.
Frissen, még melegen a legfinomabb!
Tipp:
Finom, ha teszünk bele csokidarabkát, vagy akár mogyorót. Ennél a sütinél a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt!
Kávéhoz akár vajjal megkenve is kínálható, illetve pirítóban jól melegíthető!
Kiváló recept a már túlérett banánok felhasználásához, minél érettebb a banán, annál kevesebb cukor hozzáadását igényli!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.