Banánkenyér recept

Hozzávalók:
- 70 g vaj vagy margarin
- 150 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 db érett (esetleg túlérett) banán villával szétnyomkodva
Elkészítése:
Elsőként a vajat, cukor, sót és citromhéjat röviden géppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a szétnyomott banánt, ismét összedolgozzuk, végül belekerül a sütőporral elkevert liszt!
Formába töltjük ( nálam ez a mannyiség 17 cm- es formába passzolt), és előmelegített sütőben 175 fokon kb 45 percig, ill. tűpróbáig sütjük.
Frissen, még melegen a legfinomabb!
Tipp:
Finom, ha teszünk bele csokidarabkát, vagy akár mogyorót. Ennél a sütinél a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt!
Kávéhoz akár vajjal megkenve is kínálható, illetve pirítóban jól melegíthető!
Kiváló recept a már túlérett banánok felhasználásához, minél érettebb a banán, annál kevesebb cukor hozzáadását igényli!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »